BOW Psycholoog Den Bosch

Voorbereiding

Het is essentieel dat u de capaciteitentests op een rustig moment maakt, waarbij u niet gestoord kunt worden (door anderen of door bijvoorbeeld de telefoon). 

Alvorens u de capaciteitentests gaat maken, wordt u geadviseerd om de online voorbeeldvragen te maken. Via deze link vindt u verschillende voorbeeldtesten. De voorbeeldvragen van de SHL testen vindt u hier. Hiermee raakt u gewend aan de manier van vragen stellen. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze voorbeelden, dan kunt u deze uiteraard aan ons voorleggen voordat u met de werkelijke capaciteitentests begint.

U kunt de verschillende testonderdelen één voor één maken, maar wanneer u eenmaal begonnen bent aan een onderdeel dient u dit af te maken in verband met de tijdslimiet. Doordat u op de dag van het assessment een hertest maakt, kan de betrouwbaarheid van de resultaten worden geverifieerd. Maak deze dus ook zelf en laat u niet helpen. Het maken van de capaciteitentests neemt circa 2 uur in beslag.

Wanneer er zaken spelen die de resultaten mogelijk negatief kunnen beïnvloeden (denk aan dyslexie, medicatie of andere problematiek), neem dan voorafgaand aan het maken van de tests contact op met BOW.